Nová výstavba v západní části Barrandova

Milí spoluobčané, chceme Vás upozornit na další lumpárnu, kterou nám chtějí naservírovat ziskuchtiví developeři, část našich zastupitelů a příslušní úředníci z Úřadu městské části Praha 5 (MČ P-5) a Magistrátu hlavního města Prahy (MHMP). Jde o budoucí podobu velkého území na západ od Barrandovského sídliště v oblasti vymezené Prokopským údolím, Holyní, Barrandovskou radiálou a ulicí Wassermanovou. Developerská … Pokračovat ve čtení „Nová výstavba v západní části Barrandova“

Milí spoluobčané, chceme Vás upozornit na další lumpárnu, kterou nám chtějí naservírovat ziskuchtiví developeři, část našich zastupitelů a příslušní úředníci z Úřadu městské části Praha 5 (MČ P-5) a Magistrátu hlavního města Prahy (MHMP). Jde o budoucí podobu velkého území na západ od Barrandovského sídliště v oblasti vymezené Prokopským údolím, Holyní, Barrandovskou radiálou a ulicí Wassermanovou.

Developerská společnost FINEP, která již na Barrandově postavila několik domů (např. Kaskády II,III, IV a V) podala koncem roku 2013 žádost o změnu územního plánu (ÚP) týkající se celého tohoto území, které je svou rozlohou srovnatelné s plochou současného Barrandovského sídliště.

Finep zde chce vystavět nové sídliště. Nestačí mu však parametry vymezené současným ÚP, v němž se počítá s výstavbou bytů s celkovou podlažní plochou 180.000 m2 pro cca 7000 obyvatel. Ve své žádosti požaduje tuto kapacitu navýšit více než dvojnásobně!

Náš spolek tuto kauzu aktivně sleduje a snažíme se prosadit návrhy, které jsou v zájmu současných i budoucích obyvatel. Mimo jiné komunikujeme se zastupiteli a úředníky Prahy 5 a pražského magistrátu a připravili jsme body k zadání nové územní studie týkající se tohoto území.

Podrobnější informace a historii této kauzy naleznete na těchto našich stránkách.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *